dagbladet-spill-1170-2.jpg

Dagbladet Spill – en satsning mot yngre målgrupper

Dagbladet Spill er en YouTube-kanal for spillentusiaster og gamere. 

Fire unge spill-spesialister skal ukentlig levere videoinnhold til den nye Dagbladet-kanalen.

96 prosent av gutter i alderen 9-16 år gamer, og Dagbladet tar nå gamerne på alvor med kvalitetsstoff om spill.

– Bakgrunnen for satsingen er at de store mediehusene ikke har hatt noen god dekning av dette omfattende området de senere årene. Dette skal Dagbladet nå gjøre noe med, og det skal gjøres på målgruppens premisser. Innholdet i den nye YouTube-kanalen "Dagbladet Spill" skal primært lages av gamere, forteller kulturredaktør Sigrid Hvidsten.


Viktig kulturuttrykk
Medieundersøkelsen «Barn og medier 2016» viser omfanget av «gaming» i Norge. Her kommer det frem at 96 prosent av gutter og 76 prosent av jenter i alderen 9-16 år spiller digitale spill, og YouTube er den mest brukte kanalen blant unge under 18 år.

– Dataspill har en enormt sterk posisjon, særlig blant unge. Det er også et viktig kulturuttrykk i vår tid, på samme måte som film, musikk, litteratur og TV. På sitt beste kan spill være en stor og dyp kunstopplevelse. Det er litt underkommunisert hva spill er og kan være. Det blir fortsatt mistenkeliggjort og omtalt som en gutteromshobby, men spill er så mye mer, sier Hvidsten.

Statistikk fra SSB viser at det ikke bare er de yngste som setter pris på spill og «gaming». 55 prosent av nordmenn i alderen 16-24 år og 32 prosent av nordmenn i alderen 24-44 år spiller også daglig, ifølge SSB.

 

Over 100 ville «game» for Dagbladet
For å skaffe deltids innholdsprodusenter til den nye YouTube-kanalen, utlyste Dagbladet stillingen under tittelen «Vil du ha Norges kuleste jobb?», og responsen ble stor. Over 100 "gamere" søkte, og ca 25 % var jenter. De ble spesielt oppfordret til å søke.

Én av Norges største og mest kjente YouTube'ere "Noobwork" (Joachim Haraldsen) bisto i prosessen med å velge de heldige, og nå er det plukket ut to menn og to kvinner i alderen 17 til 26 år.

– De er veldig forskjellige alle sammen, og utfyller hverandre veldig fint. De har forskjellige personligheter og interesser innenfor spill, forteller Hvidsten.

De fire skal ukentlig levere videoinnhold til Dagbladet Spill-kanalen. Det vil bli alt fra såkalte «Let's play»-videoer, der gameren filmer seg selv og skjermen mens hen spiller, til anmeldelser og serier med flere videoer om samme spill. Samt tips og triks til nytte for andre spillere.

Les mer om Dagbladet Spill

 

 

 Aktuelt