1170x610_team.jpg

Kode24.no – Norges første nettavis for utviklere

Journalister har Medier24, jurister har Rett24, økonomer har E24 og utviklere har… ingenting

- Fram til nå har ikke norske utviklere hatt noe eget nettsted, forteller redaktør Ole Petter Baugerød Stokke.

 - Det ville vi gjøre noe med. Nå kommer endelig Norges første nettsted for utviklere; kode24.no.

Drømmestoffet

 Ole Petter Baugerød Stokke og Jørgen Jacobsen har jobbet med planene siden sommeren.

 Stokke har inntil nå vært journalist i Dinside, mens Jacobsen har vært utvikler i Dagbladet. Begge befant seg altså i samme mediehus, Aller Media, som har finansiert siden som nå ligger under Aller-eide Scandinavia Online (SOL).

 - Som utvikler har jeg aldri lest de norske bransjesidene som finnes. De skal skrive litt for alle i en diger bransje, og ender opp med å ikke skrive stoffet utviklerne faktisk er ute etter, sier fagredaktør Jørgen Jacobsen i kode24.

 - Alt vi produserer i kode24 er artikler jeg selv ville lest som utvikler. Dette er mitt drømmestoff.

Enorm bransje

 Man vet ikke nøyaktig hvor mange utviklere det finnes i Norge. Men alle er enige om er at det finnes mange av dem, og ikke på langt nær mange nok.

 Ledige stillinger for utviklere topper Finn-listene og NHO anslår 25.000 nye arbeidsplasser for utviklere de neste 20 årene.

 - Vi vet selv hvor vanskelig det er å ansette gode utviklere, og har store forventninger til at bedrifter som jakter utviklere vil lyse ut stillingene sine hos oss, sier administrerende direktør i SOL og ansvarlig redaktør i kode24 Jan Thoresen.

 - Dette er et entusiastdrevet overskuddsprosjekt som tar utviklere på alvor, og samtidig har glimt i øyet. SOL vil fungere som en akselerator for prosjektet. Vi er blodfans allerede.

Stor interesse

 Helt siden starten har interessen rundt kode24 vært stor. Både utviklere og næringsliv har savnet et eget nettsted, og stoffet de vil produsere. På skrivende tidspunkt er nettsida kode24.no forvandlet til en kodekonkurranse, hvor svarene det siste døgnet har haglet inn.

 Og da Stokke og Jacobsen besøkte Norges største utviklerkonferanse denne uka, Javazone, ble de møtt av en bransje som regelrett gleder seg.

 - Når utviklere kommer bort til deg fordi de kjenner deg igjen, og lurer på om de kan få kode24-klistremerker, vet du at du har gjort noe riktig, sier Stokke.

 - Nå gleder vi oss til å endelig lansere, og bevise at kode24 blir det norske utviklere har savnet.

kode24.no gikk på lufta mandag 17. september

 

 Aktuelt