plasposegutten-stor.jpg

Magasinet nominert til Europas «Pulitzer»

Magasinet er nominert til prestisjetunge European Press Prize for serien «Gutten i plastposen».

Serien blitt nominert til prestisjetunge European Press Prize i kategorien «The Innovation Award» for ideen, presentasjonen og redaksjonelle teknikker samt for å være et klart bidrag til journalistikkens fremtid.

- Dette er Europas svar på Pulitzerprisen. Det er en fantastisk ære. Jeg er stolt på egne vegne og på Dagbladets vegne. Det er takket være Dagbladets stiftelse og avisens standhaftige tro på kvalitetsjournalistikk at vi har fått tid til å gjøre dette, sier Bernt Jakob Oksnes, som har stått bak ideen og jobbet fram saken.

"Gutten i plastposen" er lest i over 200 000 timer av 1,1 million unike lesere. Serien er også oversatt til Engelsk, blitt blogget om og omtalt av medier i tilsammen 45 land. Historien har også gått viralt på Filippinene hvor Magasinet tilslutt klarer å spore opp "Gutten i plastposen".

Berører
- Nominasjonen viser at god research og berørende journalistikk er viktig i 2017. Det viser at vi har truffet en nerve. Å berøre er en viktig bestanddel i god kvalitetsjournalistikk, sier Oksnes.

Ved siden av det journalistiske gravearbeidet og fortellerteknikkene har også de digitale grepene hatt stor betydning for nominasjonen. Oksnes forteller at det har vært viktig å pakke inn historien på en smakfull og nyskapende måte som underbygger stemningen og historien.

- Å presentere en sak i en serie på denne måten er ikke blitt gjort i Magasinverden tidligere. Vi har utviklet konseptet sammen med Anders Wiik og Guro Flaten i Dagbladets utviklingsavdeling. De digitale løsningene fantes ikke i Dagbladets systemer fra før, forteller han.

Vant i fjor
Magasinet vant European Press Prize også i fjor. Den gang var det «Våtdraktmysteriet» som stakk av med prisen i kategorien «Special Award», som nå er den mest premierte saken i norsk pressehistorie – med blant annet SKUP, Den store journalistprisen, European Press Prize, Internasjonal Reporter-prisen og Amnesty Award.

Magasinet har også både i 2015 og 2016 hatt med saker på listene som prestisjenettsteder setter sammen over verdens beste featurejournalistikk. I 2015 var det «Våtdraktmysteriet», i 2016 var det «Forlis».

-Vi er utrolig stolte av at vår lille redaksjon i Magasinet produserer journalistikk i verdensklasse. I Magasinet jobber vi målrettet med å prioritere og løfte fram store og ressurskrevende prosjekter, og det er utrolig gøy når det blir lagt merke til på denne måten, sier magasinredaktør Karine Østtveit.

03.03.2017 Karin Madshus/Dagbladet

 Aktuelt