Medieprisen-jurygeneral_1170.jpg

Stor interesse for Medieprisen 2017

Jurygeneral Beathe Stangeland Eide er godt fornøyd med oppslutningen og kvaliteten på casene.

Medieprisen 2017 deles ut på Mediekonferansen i Strømstad 19.-21. oktober. Også i år er det Beathe Stangeland Eide i Telenor som har det overordnede ansvaret for årets juryer. Nytt av året er at hun har med seg hele fire juryledere.

Aller med to kampanjer shortlistet til finalen i Medieprisen 2017

Hva er ditt inntrykk så langt?
– Vi har fått inn veldig mange spennende cases. Det har ikke vært lett å velge i pre-kvalifiseringsrundene, men de som har passert nåløyet har virkelig klart å skape nysgjerrighet. Videre nå skal de på shortlist presentere seg for juryene – i fire hele dager. Da handler det om å overbevise juryene om å gjøre seg fortjent til finaleplass. Jeg gleder meg til disse presentasjonene, sier Stangeland Eide. 

Hvordan er interessen sammenlignet med tidligere år?
– Det har alltid vært stor spenning knyttet til Medieprisen og hvem som kommer videre. Interessen vi hadde på casedagene i fjor viser at folk er interessert i Medieprisen, og i år med fire medlemsmøter viet til casene så tror jeg det blir enda større oppmerksomhet.

Hva med den nye kategorien "Mediekampanje"?
– Det er alltid spennende å introdusere en helt ny kategori, og kvaliteten på mange av årets innsendelser tilsier at vi nok burde innført denne kategorien tidligere. Men vi trenger å gjøre den nye kategorien enda bedre kjent, for jeg har lagt merke til mye spennende som ikke ble sendt inn i år. Så for både Mediekampanje og Mediekanal er det flere jobber der ute som kunne kommet langt i Medieprisen 2017, påpeker jurygeneral Beathe Stangeland Eide.

Det er Mediaforum som står bak Medieprisen, og hensikten er å hylle de beste mediejobbene – de kampanjene som oppnår gode resultater og der det er samsvar mellom strategi og måloppnåelse. Samt hylle de kampanjene som tar i bruk mediene på en innovativ måte. Mediaforum ble etablert i 1974, og Medieprisen ble delt ut første gang i 1996.

Finalistene til Medieprisen 2017 offentliggjøres mandag 11. september.

Les mer om Medieprisen 2017.

Les om Aller Best 2017, som kårer de beste casene i Aller sine kanaler – med tur til Cannes som premie.

 Aktuelt