Caser

Publisert: 19.11.2019

Circle K gikk videre til finalen i Aller Best!

Artikler som informerte - og ga mersalg

Cirkel C1170x610

Circle K ville vise at de nå tilbyr den beste ladeopplevelsen. Ikke bare på stasjonene, men hjemme i bolig og borettslag. Aller-leserne lærte noe nytt - og mange bestilte hjemmelader.

- Vi viste kraften i Aller i både bredde og nisje, forteller strategisk konsernkundeansvarlig Marian Hagen Østby.

- I native-artiklene intervjuet vi leder for hjemmelading hos Circle K, Marius Blaker, som ekspertkilde. De ble distribuert på Dagbladet og DinSide, samt på vår nisjesatsing Elbil24, og som print-advertorial i Dagbladet Magasinet.

Leserne var tydelig interesserte i å lese om hvor enkelt det nå er å lade hjemme.

- Kvaliteten på trafikken til sakene var svært god, og tid brukt på sakene er langt over snitt og ville vært meget gode om dette var en redaksjonell artikkel, sier Roy Jespersen, som er senior innsiktsrådgiver i Aller Media.

De to artiklene fikk 45 896 sidevisninger. Aktiv lesetid i hjemmeladingsaken var på 1 minutt og 8 sekunder, og over 3 minutter etter Google Analytics-standardmålinger. Aktiv lesetid teller fra artikkelen laster og logger all tid det skjer noe i artikkelen. Er leseren inaktiv i mer enn 10 sekunder, stoppes tellingen og re-starter ved ny aktivitet.

34 prosent av respondentene i en artikkeltest * på DinSide melder at de lærte noe nytt om hjemmelading, og 74 prosent av elbil-eierne fikk lyst på hjemmeladeren fra Circle K.


Circle K merket en markant økning av kvalifiserte leads, med over 100 borettslag. Uka etter kampanjen gikk antall henvendelser kraftig ned.

I kampanjeperioden, som også ble understøttet av programmatiske kjøp og Facebook-promotering, var native-artiklene de som festet seg best i folks hukommelse. Ifølge en undersøkelse Starcom gjennomførte i samarbeid med Norstat, husket 19 prosent av elbil-eiere å ha sett artiklene.

Og artiklene ga tydelig effekt - utover økt interesse. I løpet av kampanjeperioden solgte Circle K 200 hjemmeladere!

*Artikkeltesten med 158 respondenter er basert på et lite utvalg og kan ses på som en god indikasjon og ikke en fasit


Artiklene kan du se her

https://www.dagbladet.no/annonse/endelig-blir-det-enkelt-a-lade-elbilen-hjemme/70784362

https://www.elbil24.no/nyheter/riktig-ladelosning-kan-spare-beboerne-for-tusenvis-av-kroner-arlig/71014863