Caser

Publisert: 30.03.2020

Sonja Wigerts ukjente historie: “Profesjonelt fra A til Å”

Artikkelen om det hemmelige spiondramaet slo alle rekorder i å bli lest og likt, og er en av finalistene i Aller Best.

Spionen 1170x610

– Vi har bare positive ord å si om samarbeidet med Aller. Meget god oppfølging gjennom hele prosessen og en svært god kampanjerapport med fantastiske resultater, forteller Christel Dahl i mediebyrået Vizeum.

Nordisk Film og Vizeum visste at det er høy interesse for krigsfilmer. Men å trekke folk til kinosalene med en ukjent historie om Sonja Wigert kunne være utfordrende.

Målet var å sikre høy dekning, og skape interesse og nysgjerrighet for Spionen.

Konkrete mediemål for uttaket var

Høy lesetid for contentsak (over 1 minutt aktiv tid)

Høy liking av content sak (Over 75%)

Film får mindre redaksjonell mediedekning enn før, men vi vet at det er høyinteresse, og at innholdsmarkedsføring treffer godt.

Aller Concept Store presenterte en total 360-løsning med spesialskrevet content-artikkel, SoMe-konkurranse, advertorials og filmplakater i Allers printmagasiner, preroll- og bumper-videoer, og digitale annonser både i dekningsformater og premium fullskjerm.

På display og video nådde kampanjen 925.000 personer med en stor andel i aldersgruppen 35+, som var hovedmålgruppen.

Artikkelen med historier fra livet til Sonja Wigert og intervjuer med de involverte i filmen, ble distribuert på Dagbladet. Den fikk 108.000 artikkelvisninger og en aktiv lesetid på 2 minutter og 16 sekunder, som var den høyeste målt på en contentsak i Aller Media. I en leserundersøkelse oppgir rekordhøye 93 prosent at de liker artikkelen, og 85% fikk lyst til å se filmen på kino.

Leveransen har vært profesjonell fra A til Å, med velbegrunnede forslag som viser en god forståelse for oppgaven. Vår kontakt har vist vilje og evne til å levere svært godt til en krevende og detaljfokusert oppdragsgiver, sier Christel Dahl om Aller Media og strategisk konsernkundeansvarlig Martin Wenstad Janssen.

Nordisk Films markedssjef Jennifer Welding Holme setter også pris på det gode samarbeidet:

- Vi er veldig fornøyde både med prosess, gjennomføring, oppfølging og resultat. Aller gjorde grundig research og løftet frem historien på en svært god måte.

Se arbeidet som ble gjort og les historien her