Nyheter

Publisert: 15.11.2022

123 000 flere lesere

Dagbladet har størst leservekst digitalt blant nettavisene så langt i 2022. Det viser ferske tall fra MBL.
- Dagbladet ønsker å gi leserne den mest engasjerende journalistikken, enten det er innenfor oppdatering, underholdning og opplysning. Tallene så langt i 2022 viser at vi lykkes med dette, sier Alexandra Beverfjord, ansvarlig redaktør i Dagbladet.
- Dagbladet ønsker å gi leserne den mest engasjerende journalistikken, enten det er innenfor oppdatering, underholdning og opplysning. Tallene så langt i 2022 viser at vi lykkes med dette, sier Alexandra Beverfjord, ansvarlig redaktør i Dagbladet.

I dag kom de nye lesertallene for tredje kvartal 2022 fra Mediebedriftenes Landsforbund (MBL). Tallene viser nok en gang at Dagbladet er i kraftig vekst. Siste kvartal økte Dagbladet med 123 000 flere lesere digitalt sammenlignet med tilsvarende kvartal året før.

Dagbladet er ikke det nettstedet som øker mest mot fjorår dette kvartalet. Men ser man året under ett (årets tre første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor), er Dagbladet den nettavisa i Norge med flest nye lesere så langt i 2022 ifølge MBL. Dagbladet når nå 1 340 000 daglige digitale lesere.

- Utviklingen vi har sett over tid nå er svært interessant. Dagbladet ønsker å gi leserne den mest engasjerende journalistikken, enten det er innenfor oppdatering, underholdning og opplysning. Tallene så langt i 2022 viser at vi lykkes med dette. Vi er både ydmyke og takknemlige over disse resultatene, sier Alexandra Beverfjord, ansvarlig redaktør i Dagbladet.

Størst vekst på nyheter

Dagbladet opplyser at det er innenfor kategorien nyheter at veksten er størst.

- Vi har over flere år bygd opp en kraftig og særdeles dyktig nyhetsorganisasjon. Dette året har vi brukt svært store ressurser på å dekke krigen, de humanitære, sosiale, politiske og økonomiske konsekvensene av denne. Det er dette som har vært vår viktigste prioritet dette året, sier Beverfjord.

Dagbladet holder nå på å bygge et nytt nyhetsrom for å kunne levere enda bedre på breaking news i tiden som kommer.

Opererer i et stort spenn

Dagbladet har samtidig en kraftig vekst i antall daglige sidevisninger, og leverer mellom 16 og 17 millioner sidevisninger daglig. Både Dagbladet TV samt nettstedene Børsen og DinSide kan vise til sterk vekst det siste året.

- Dagbladet opererer i et veldig spenn. Hjertet i avisa er nyhetsoperasjonen, men Dagbladet rommer samtidig veldig mye mer. Alt fra forbrukerstoff til politikk og analyse, fra kjendisnytt og sport til nyhetsbrev for litteraturinteresserte. Ulike lesere og seere er interessert i ulike ting. Vårt mål er å treffe så mange som mulig med journalistikken vår, sier Beverfjord.