Nyheter

Publisert: 23.02.2023

Dagbladet TV satser på sport

"Rødt kort" blir "Dagbladet TV-sporten". Sportsatsningen i Dagbladet TV skal finne snakkisene i splitter nytt studio.
Denne gjengen skal lage Dagbladet TV-sporten: F.v. Kristoffer Løkås, Henrik Ljosland, Bård Sørø Olsen, Christian Fjermeros, Simen Sveen, Birthe Skingen Foto: Espen Solli
Denne gjengen skal lage Dagbladet TV-sporten: F.v. Kristoffer Løkås, Henrik Ljosland, Bård Sørø Olsen, Christian Fjermeros, Simen Sveen, Birthe Skingen Foto: Espen Solli

"Rødt kort" skifter nå navn til "Dagbladet TV-Sporten". Redaksjonen består av fire videojournalister, som fungerer som programledere og reportere, både ute i felt og inne på desken, samt én produsent.

Målet med navnendringen er å utvide sportsuniverset i Dagbladet TV. Derfor vil Dagbladet TV-sporten også utnytte fagkunnskapene hos journalistene som sitter i hele sportsavdelingen i Dagbladet.

Programsjef i Aller Media, Tellef Dahll, er overbevist om at laget de nå har samlet vil løfte sportsdekningen i Dagbladet til nye høyder.

– Dagbladet TV-sporten skal dekke alt fra breaking news innen sportsfeltet, til det aller mest kuriøse. Journalistene må derfor beherske de fleste sjangere – og det gjør denne gjengen med stil.

Dagbladet TV har bygget et nytt tv-studio med god plass til gjester, og som er rigget for både studio- og livesendinger. Web-TV-satsingen skal treffe nordmenn i alle aldre gjennom sin dekning av både de største sportsbegivenhetene, og de litt mindre kjente, men spektakulære idrettene.

Det er produsent Simen Sveen, som skal lede satsningen. I en jungel med sportsrettigheter er redaksjonen avhengig av å tenke nytt.

– Dagbladet TV-sporten må tenke utenfor boksen, vi skal finne snakkisene med et glimt i øyet, samtidig som vi skal være best på breaking news, sier Sveen.