Nyheter

Publisert: 18.05.2022

Dagbladet vant mediepris

"En syk skinasjon" vant prisen for årets nasjonale sportsdekning.
VINNERGRUPPA: John Rasmussen, Øyvind Godø, Jorun Gaarder og Bernt Jakob Oksnes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VINNERGRUPPA: John Rasmussen, Øyvind Godø, Jorun Gaarder og Bernt Jakob Oksnes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

(db.no)​ Fire Dagbladet-journalister stakk av med prisen for årets nasjonale sportsdekning for graveprosjektet «En syk skinasjon» under prisdelingen på Nordiske mediedager onsdag kveld.

I nesten et år undersøkte Dagbladet omfanget av forstyrret spiseatferd og spise­forstyrrelser i vår nasjonalsport langrenn – og skiskyting. Dagbladet undersøkte blant annet langtids­virkningene av flere års ernærings­underskudd blant utøverne.

Klikk her for å lese alle sakene.

Det er de fire journalistene John Rasmussen, Jorun Gaarder, Bernt Jakob Oksnes og Øyvind Godø som står bak det prisvinnende prosjektet.

- Dette er en utrolig fin anerkjennelse for undersøkende journalistikk. Teamet bak denne satsingen har vist en utholdenhet og en vilje som er helt imponerende. De har avdekket forhold av stor viktighet - og dette er i kjernen av Dagbladets samfunnsoppdrag, sier ansvarlig redaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord.

- Dette er utrolig stort og rørende. Vi er stolte, glade og ydmyke. Vi vil takke de mange menneskene som har delt sine personlige og sterke historier. Og ikke minst fagfolk, forskere og eksperter som har bistått underveis, sier Dagbladets journalist, Bernt Jakob Oksnes.

Han kaller tematikken for «et av samfunnets siste tabuer». - Vi er glade og stolte for å ha brakt noe av dette komplekset fram i lyset. Spiseforstyrrelser i idretten har forhåpentligvis blitt satt på dagsorden på en måte som gjør det lettere for utøvere og mennesker å komme fram med problemene sine.