Nyheter

Publisert: 28.11.2022

Dagbladets sjefredaktør er Årets kvinnelige medieleder

Alexandra Beverfjord til topps i prestisjetung kåring.
1

Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord (45) er kåret til årets kvinnelige medieleder.

I begrunnelsen fra juryen heter det:

«Årets kvinnelige medieleder har skapt resultater det knapt er umulig å ikke mene noe om. Med sterke virkemidler og sjelden tydelighet har hun stått for en oppsiktsvekkende strategiendring. Dette har skapt stor debatt. Ikke minst i fagmiljøene, men også i enkelte lesersegmenter. Strategien har ført til at mediet har økt lesergruppen i rakettfart, ikke minst i yngre grupper», heter det.

Hyllet kollegene

Videre sier Medienettverket, som deler ut prisen, at hun har revitalisert en av landes fremste nyhetsmerkevarer og skapt en helt ny konkurransedynamikk i det norske tabloidmarkedet.

Beverfjord hyllet kollegene på scenen under utdelingen. - Hver dag klarer de å skape disse resultatene og den Dagblad-kulturen vi er så stolte av, sier Beverfjord idet hun ble overrakt prisen på Pressens hus i Oslo

Beverfjord har ledet Dagbladet siden 2018. I denne perioden har avisa opplevd en eventyrlig vekst.

Da de nye lesertallene ble presentert for snaue to uker siden, viste de at Dagbladet siste kvartal hadde 123 000 flere lesere digitalt sammenliknet med tilsvarende kvartal året før.

Vill vekst

For året under ett (årets tre første kvartal sammenliknet med samme periode i fjor), er Dagbladet den nettavisa i Norge med flest nye lesere så langt i 2022 ifølge MBL.