Nyheter

Publisert: 24.08.2022

Av Amber Sophia Rupani

Hildegunn og Leif-Per lager podkast

To velkjente karakterer er tilbake i et nytt format
Hildegunn og Leif Per lager podkast

Nå lanserer Aller Social Club podkasten «Hildegunn og Leif-Per lager podkast». En humorpodkast som følger samtaler mellom to joviale karakterer om blant annet samlivsbrudd, familietrøbbel og økonomiske vansker.

- Humorpodder er ikke bare stemningsskapende, men også hyperkommersielt. Denne sjangeren troner i toppen over hva podkastlyttere ønsker seg, og med Hildegunn og Leif-Per gir vi folk et morsomt avbrekk hver eneste uke, sier Hillevi Forsman, daglig leder i Aller Social Club.

Et velkjent univers

Karakteren Hildegunn Moltubakk så første gang dagens lys i NRK P1 i 1997. Etter å ha vært innom både Reiseradioen og Nattradioen fikk hun til slutt et sterkt fotfeste i magasinet «Norgesglasset» på samme kanal, hvor hun underholdt, moret og undret lytterne to ganger i uke i flere år.

Allerede da begynte folk å lure på om Hildegunn og Leif-Per faktisk var ekte mennesker. Bakmennene Fredrik Steen og Ørjan Liavåg er opprinnelig fra Ulsteinvik og Hjørungavåg på Sunnmøre. De har begge lang og bred erfaring fra både scene, teater, stand-up, TV og radio.

- Vi har jo gjort disse karakterene tusenvis av ganger i mange ulike formater, og har dem under huden. Når vi bare har et tema å snakke om kobler vi ut oss selv, og «bare er» Hildegunn og Leif-Per. Det er vanskelig å forklare, men de lever litt sitt eget liv, og kan brukes til å kommentere alt fra politikk til favorittpålegg og filosofi, sier Fredrik.

Fredrik og Ørjan har udødeliggjort figurene gjennom langvarige og suksessfulle TV-reklame samarbeid med store aktører som Kid Interiør, livestreams på sosiale medier, sceneshow for over 160 tusen mennesker, TV-opptredener, radiointervjuer og nå podkast.

Hildegunn & Leif-Pers univers er både pussig og fascinerende. De to artistene har alltid jobbet knallhardt for at figurene skal være så virkelighetsnære som mulig. De siste årene har de også skrudd opp intelligensen deres noen knepp, noe som har åpnet helt nye rom for de to bakmennene.

Annonsering med humoristisk tilsnitt

- Denne podkasten når kjøpesterke kvinner, som ønsker et stemningsløft og å bli underholdt – en perfekt kontekst for annonsører. I likhet med innholdet øvrig, vil selvsagt annonsene ha et humoristisk tilsnitt, i kjent Hildegunn og Leif-Per-stil. Her gleder vi oss til å skape masse godt innhold sammen med annonsørene, og vårt mål er at annonsepausene skal være like underholdende som podkasten selv, sier Hillevi.

I dag strever Hildegunn med å få endene til å møtes. Hun har skilt seg fra ektemannen, Per-Leif, og det er tøffe tak om dagen når datteren, Brit-Bente har flyttet hjem igjen med fire små barn og rottweileren Rocky. Derfor må Hildegunn jevnlig slippe ut steam ved å ringe til sin ekssvoger, Leif-Per. Jada, Leif-Per er broren til Per-Leif. Forvirra? Då bør du kanskje få med deg Hildegunn & Leif-Pers nye podkast.

Ønsker du å vite om annonseringsmulighetene i podkasten “Hildegunn og Leif-Per lager podkast? Ta kontakt!