Nyheter

Publisert: 30.06.2023

Av Roger Kristiansen

Hils på Dagbladets nye AI-kollega!

«Mr. OddsRobot» er elsket av både oss og leserne, sier Roger Kristiansen, oddsekspert i Aller Media.
Dagbladets oddseksperter: Mr. OddsRobot. Roger Kristiansen, Sara Wiberg og Sigurd Blystad. Foto: Thomas Rasmus Skaug (bildet er også KI-generert)
Dagbladets oddseksperter: Mr. OddsRobot. Roger Kristiansen, Sara Wiberg og Sigurd Blystad. Foto: Thomas Rasmus Skaug (bildet er også KI-generert)

Kunstig intelligens (AI) ruller inn i alle deler av samfunnet og arbeidslivet, og blir i økende grad tatt i bruk i mediebransjen. Det gjør det ekstra morsomt og interessant å tenke på at Aller Media har brukt kunstig intelligens i sitt samarbeid med Norsk Tipping i snart to år allerede.

Dagbladet tilbyr leserne daglige oddstips som skrives av både Aller Medias oddseksperter og av kunstig intelligens – vi kaller denne «Mr. OddsRobot». Denne roboten er utviklet av Netbots Norway og er spesialprogrammert til å lage analyser for sportsspill, koblet opp mot Oddsen hos Norsk Tipping.

"Han er en dyktig og hardtarbeidende kollega. Gjør ikke så mye ut av seg på kontoret, men han treffer godt med tipsene sine", ler Roger Kristiansen, oddsekspert i Aller Media.

Roboten bruker enorme mengder sportsdata, regelbaserte algoritmer og en sofistikert språkdatabase for å lage innhold som er unikt hver gang. Språk og innhold er under stadig utvikling i samarbeid med Aller Medias oddseksperter slik at analysene blir best mulig for den typiske Dagbladet-leseren.

Mr. OddsRobot bruker nøkkeldata som ligastatistikk, lagform, detaljerte kampprestasjoner, disiplin, vær, motivasjon og endringer i oddsen for å lage kvalifiserte spådommer, og konkluderer med en spill-anbefaling hos Norsk Tipping.

Det nåværende fokuset er på fotball, men programvaren kan utvides til å håndtere andre idretter eller til og med andre emner som værmeldinger, aksjemarkedsanalyser osv. Det er bare fantasien som setter begrensningene.

Her tar vi et stort skritt inn i fremtiden. Vårt samarbeid med Netbots Norway og bruk av kunstig intelligens gjør at vi alltid kan tilby våre lesere et rikt utvalg av oddstips, som kommer på toppen av de håndlagede tipsene fra våre egne innholdsprodusenter, sier Roger Kristiansen.

Hvordan har responsen fra leserne vært?

Den har vært veldig positiv, leserne setter pris på at de til enhver tid finner et godt utvalg av kamper man kan spille på, og alt i alt styrker «Mr. OddsRobot» tilbudet for spillinteresserte. Dagbladet skal være det naturlige stedet å besøke for alle som ønsker et oddstips med en grundig analyse – og ambisjonen vår er å være markedsleder på spilltjenester.