Nyheter

Publisert: 28.01.2022

Historisk høyt overskudd for Dagbladet

Dagbladet har passert en historisk milepæl, og leverer tidenes beste resultat.

-Vi satser knallhardt, og skal bli enda bedre, større og sterkere, sier nyhetsredaktør i Dagbladet, Frode Hansen.
-Vi satser knallhardt, og skal bli enda bedre, større og sterkere, sier nyhetsredaktør i Dagbladet, Frode Hansen.

I fjor gikk avisa med over 100 millioner i overskudd. Dette er et historisk høyt overskudd for Dagbladet.

Avisa har opplevd solid vekst digitalt de siste årene. Siden 2018 har antallet daglige sidevisninger økt med 98 prosent. Dagbladet når 1,3 millioner nordmenn hver dag. Hver uke benytter over 2,2 millioner nordmenn seg av Dagbladets journalistikk.

-Dagbladet er en massespredd, tabloid riksavis. Vi skal nå store deler av befolkningen hver eneste dag med innholdet vårt. Det er Dagbladets lesere og seere som er våre oppdragsgivere, vi lager journalistikk for vanlige folk. Dagbladet er ei avis med hjerte for de svake og muskler i møte med de sterke. Vi satser tungt både på breaking news og egne avsløringer. I tillegg skal vi underholde gjennom å begeistre, berike og berøre leserne våre med god journalistikk, forteller sjefredaktør Alexandra Beverfjord

Dagbladets sterke leser- og seervekst gir utslag på inntektene. Dagbladet opplevde i fjor vekst mot året før. Omsetningen endte på 604 millioner. Overskuddet endte på over 100 millioner, noe som gir Dagbladet en driftsmargin på 17 prosent.

Historisk oppbemanning

Før jul ble det kjent at Dagbladet skal gjennom en historisk satsing, og investerer i mer enn 30 nye årsverk. De siste månedene har avisa sikret seg en rekke nye reportere. I tillegg har man de siste årene hatt en markant oppbemanning innenfor web-TV, under ledelse av Mads A. Andersen.

Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen, er i full gang med å bygge ut på nyhetsgulvet:

-Det har vært et spesielt år vi har lagt bak oss journalistisk, hvor en rekke store hendelser har preget nyhetsbildet. Både Gjerdrum-skredet, kongresstormingen i USA, regjeringsskiftet her hjemme og nok et år med pandemi har vært store journalistiske satsinger for oss. Samtidig har det vært viktig for oss å prioritere store graveprosjekter. I 2022 vil vi få en historisk oppbemanning i Dagbladet, noe som er en gave til våre lesere og seere. Vi satser knallhardt, og skal bli enda bedre, større og sterkere, sier Hansen.