Nyheter

Publisert: 24.08.2021

Jubeltall for Børsen

Etter mindre enn to år på nett, har Børsen nådd en historisk milepæl. Forrige uke var Børsen Norges største finansnettsted.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Det var full jubel i avislokalene på Hasle da de offisielle bransjetallene for uke 33 ble sluppet. Da ble det klart at Børsen for første gang suste forbi E24 i antall unike brukere, og dermed var Norges største finansnettsted.

Gjennomsnittlig antall daglige brukere hos Børsen på mobil var 367 056, mens E24 hadde 344 278 i snitt. Også på desktop var Børsen større, med 123 829 unike daglig, mot E24s 110 278.

Avdelingsleder for Børsen og politisk avdeling i Dagbladet, Nicolai Eriksen, er mektig imponert over hva kollegene har fått til.

- Dette viser hva som er mulig når man får samlet en gjeng bestående av landets dyktigste og mest sultne journalister i én og samme redaksjon, sier Eriksen.

Bull fra dag én

Børsen og politisk avdeling i Dagbladet ble slått sammen til en felles avdeling rett før nyttår for å styrke satsingen på to viktige felt for avisa.

- Den gang garanterte vi at både leserne og våre konkurrenter kom til å merke satsingen. Nå er tallenes tale klar, og viser at vi får kjempeuttelling for et fantastisk samarbeid. Det er stor interesse for vårt dagsordensettende valgstoff og Børsens sterke leveranser på «finans til folket».

Forrige uke var Arendalsuka den største enkelthendelsen her i Norge. Børsen og Dagbladet markerte seg med å sette dagsorden med avsløringen av at NRK brukte en upublisert rapport bestilt av Norsk olje og gass, da programleder Fredrik Solvang «arresterte» MDG-lederen i partilederdebatten fra Arendal. Sakene ble samlet lest over én million ganger.

- Dette er en helt strålende prestasjon av glimrende journalister. Det er nesten så jeg må klype meg midt i indeksfondet, for dette skulle knapt vært mulig. Børsen-gjengen har vært bull fra dag én, og avkastningen er skyhøy, sier Steinar Suvatne, fagansvarlig for politisk avdeling i Dagbladet.

Beinhard konkurranse

Valgdekningen er viktig for Børsen, og det er stor interesse hos leserne for journalistikk om økonomisk politikk og næringslivspolitikk. De andre viktigste trafikkdriverne og satsingene for Børsen er eiendom og journalistikk som bringer leserne tettere på landets rikeste og mektigste finanspersoner.

- Konkurransen om finansjournalistikken er beinhard, og jeg er stolt av at vi med åtte ansatte klarer å både sette dagsorden med en rekke viktige saker og ta førsteplassen som Norges største finansnettsted, fortsetter Eriksen.

Børsen telles ikke som eget nettsted i MBLs bransjemåling, siden nettstedet ligger under Dagbladets domene. Uniketallene er de samme som rapporteres til MBL, og dermed sammenlignbare.

Selv om dette er første gang Børsen legger E24 bak seg på bransjemålingen, har Dagbladets økonomisatsing for lengst kapret andreplassen på lista over Norges største finansnettsteder på mobil, foran aviser som Dagens Næringsliv og Finansavisen.

- At Børsen topper lista over Norges største finansnettsteder forrige uke er en milepæl, og et lite stykke avishistorie som vi i Dagbladet er utrolig stolte av. Vi ser stor interesse for journalistikk om økonomi og finans, formidlet på en måte som gjør den tilgjengelig for folk flest. Børsen er en liten redaksjon, som sammen med politisk avdeling jobber svært målrettet og treffsikkert. Det er rett og slett imponerende å se hva de får til, sier konstituert utviklingsredaktør Jan Thomas Holmlund, før han legger til:

- Børsen er mindre enn to år gammel. Men vi er kommet for å bli, og har bevist at vi er en konkurrent å regne med. Vi har offensive planer for vekst framover, og lover å bite fra oss i kampen om leserne. Her er det bare å følge med!