Nyheter

Publisert: 14.03.2023

Jubeltall for Dagbladet

Dagbladet vokser både i papiropplag og digitale abonnenter.
Jubeltall for Dagbladet 2

Avisa som for lengst ble spådd død, fortsetter å vokse. Det viser ferske tall fra MBL: Mens de fleste konkurrentene faller i samlet opplag, vokser Dagbladet fra 109 473 til 110 092.

I tallene inngår både avisa og den digitale abonnementsbasen i Dagbladet Pluss.

MBLs tall viser at papiravisa har et daglig snittopplag totalt i 2022 på 25 053, mot 24 734 i 2021. Det betyr at opplaget til Dagbladet papir har økt med 1,3 prosent.

Bjørn Carlsen, redaktør for Dagbladet Pluss og papir, mener utviklingen nærmest er sensasjonell.

- At papiropplaget skulle øke tror jeg knapt noen en gang hadde drømt om. Vi har helt bevisst satset knallhardt på dekningen av krigen i Ukraina i papiravisa, og vi tror dette er en sentral del av forklaringen på veksten det siste året, sier han.

Carlsen hyller de som jobber tettest på papirproduksjonen.

- Vi har et lite, men svært effektivt og rutinert team som har hovedansvaret for Dagbladets papiravis. De skal ha hovedæren for disse resultatene.

Også Dagbladet Pluss har hatt stor framgang, viser de nye tallene:

Dagbladet Pluss øker fra 83 303 i andre halvår 2021 til 85 023 i andre halvår 2022. Det gir en økning siste år på 2,1 prosent. Dermed er Dagbladet det tredje største mediehuset innen brukerbetaling i Norge.

- Disse tallene er svært oppløftende for oss. Vi er glade for at stadig flere velger å abonnere på Dagbladet Pluss. Vi har en dedikert redaksjon som jobber knallhardt med å gi deg sakene du ikke finner noen andre steder, sier han.

Framover nå vil det også bli en økt satsing på tv-innhold i Dagbladet Pluss.

- Vi har både underholdningsserier og dokumentarer som vil bli sluppet eksklusivt for de digitale abonnentene våre i løpet av året. Vi kan garantere at vi skal jobbe knallhardt for å gi abonnentene våre innhold som opplyser, rører og underholder hver eneste dag. Dagbladet Pluss skal ha noe for alle, lover han.