Nyheter

Publisert: 06.04.2022

Kode24 lanserer tjeneste for å hjelpe ukrainske flyktninger ut i jobb

På kode24.no vil ukrainske flyktninger finne engelske jobbannonser for norske jobber.
På kode24.no/tech-jobs-norway samler vi både annonser og informasjon ukrainere kan trenge.
På kode24.no/tech-jobs-norway samler vi både annonser og informasjon ukrainere kan trenge.

- Alle norske utviklere kjenner en ukrainer, forteller produkteier og utvikler Jørgen Jacobsen i kode24.

- De har veldig mange teknologer og utviklere, og mange av dem har jobba i eller for norske selskaper, enten fra Ukraina eller her i Norge. Også her på huset samarbeider vi med ukrainske utviklere, fortsetter han.

Kode24, nettavisa for norske utviklere, lanserer nå en egen landingsside for ledige stillinger som ukrainske flyktninger kan søke på. På kode24.no/tech-jobs-norway blir annonsene oversatt til engelsk, og arbeidsplassene har alle stilt seg positive til å motta søknader fra engelsktalende folk i en vanskelig situasjon.

- Samtidig som mange teknologer nå flykter landet, har vi her i Norge stor mangel på denne kompetansen. Så å gjøre noe for å koble ukrainske teknologer og utviklere til norske arbeidsplasser føltes både meningsfullt og helt naturlig, sier redaktør Ole Petter Baugerød Stokke i kode24.

Header Kode24

Mange vil bidra

- Vi sjokkeres av bildene som kommer ut, av hvordan en uskyldig befolkning angripes av en stormakt. For oss er det helt naturlig å ville hjelpe "naboen" vår når de lider, forteller daglig leder Kjerstin Tollefsrød i Ludensgruppen, en av annonsørene som nå vil motta søknader fra ukrainere, til kode24.

- Vi opplever dog maktesløshet i at vi ikke vet hvordan vi kan hjelpe, og ble derfor svært positive til dette konkrete tiltaket. Det gir oss mulighet til å bidra. Vi både gir og får hjelp, samtidig som vi får mulighet til å bygge ned de nasjonale grensene gjennom samarbeid. Det er ingen forskjell på nordmenn og ukrainere, vi er alle et folk!

God erfaring med ukrainere

- Vi har gode erfaringer med at folk jobber remote eller hos oss eller i kombinasjon, også fra Øst-Europa. Er kompetansen, innstillingen riktig, så har ikke nasjonalitet eller lokalisering noe å si. Kan vi også bidra til håp i en tung tid, så er det bare en fin bonus, sier CCO Kjetil Aarseth i Tikkio til kode24.

Flinke utviklere

- Det uprovoserte angrepet på Ukraina berører oss alle - det er ikke bare et angrep på et fritt land og folk, det er også et angrep på demokrati og verdier som vi setter høyt, starter CTO Torgeir Lyngstad i Compello til kode24.

- Compello deltar i dette initiativet for å vise vår støtte til alle fagfeller i Ukraina som nå står i en forferdelig situasjon, og fordi vi vet at Ukraina har mange faglig veldig dyktige utviklere som raskt kan komme inn og gi verdifulle bidrag til våre utviklingsprosjekter.