Nyheter

Publisert: 06.10.2022

Labrador CMS henter inntil 25 millioner for å hjelpe nettaviser å vokse

Henter inn venturekapital for å vokse internasjonalt.
Jon Reidar Hammerfjeld, daglig leder og Jan Thoresen, styreleder i Publishlab. FOTO: Øystein Norum Monsen.
Jon Reidar Hammerfjeld, daglig leder og Jan Thoresen, styreleder i Publishlab. FOTO: Øystein Norum Monsen.

Labrador CMS har vokst fra 50 til over 200 nettaviser på tre år. Publiseringssystemet har en visuell no-code tilnærming som gjør det raskt og lett å bruke. Systemet er laget av journalister for journalister.

Labrador CMS har vært en suksess i Norge og er markedsleder. Nå henter selskapet investorkapital for å tilby systemet til et internasjonalt voksende marked. Målgruppen er nettaviser, kringkastere og magasiner som er for store for WordPress. Vanlige problemer i bransjen er høy utviklingskost og intrikate skreddersydde publiseringssystemer som krever en intern utviklingsavdeling eller dyre konsulenter. Labrador CMS løser dette ved å tilby en ferdig løsning som kan tas i bruk uten utvikling, eller tilpasses nettavisens behov.

Platformen er en SaaS plattform (programvare i skyen) som er utviklet i Norge, takler publiseringsbehovene til både store nasjonale publikasjoner med hundrevis av ansatte og mindre nisjemagasiner.

Nå har Labrador CMS hentet inntil 25 MNOK i en todelt finansieringsrunde ledet av venturekapitalselskapet Skagerak Capital, og støttet av TV2 Invest. Aller Media og TV2 er allerede hovedeiere i selskapet.

- Labrador er laget for å gi journalister og redaktører profesjonell frihet. Nå er vi klare for å si velkommen til internasjonale kunder i stor skala. Vi har vært gjennom flere år med investeringer i robuste skyløsninger, maskinlæring og redigeringsmotor for artikler og forsider. Denne programvaren krever ikke omfattende opplæring. Belønningen er at redaktører og journalister som prøver systemet, elsker det, sier styreleder i Publishlad og for Labrador CMS, Jan Thoresen.

FOTO: Øystein Norum Monsen
FOTO: Øystein Norum Monsen

Programvaren støtter bade raske breaking news og visuelle artikler for langlesning. Labrador CMS kan brukes sammen med algoritmer for personalisering, kjøres helt automatisk eller manuelt eller begge deler. En stor svensk kunde målte at tiden for å produsere en artikkel ble redusert med 25% og tid brukt på forsideredigering falt med 62.5%.

- Erfarne mediefolk sier ofte til oss etter å ha sett systemet: Dette er nøyaktig hva vi har let tetter. De elsker det, så Labrador er veldig lett å selge. Det er jo ikke så rart når kundene i tillegg ender opp med å spare penger, sier daglig leder Jon Reidar Hammerfjeld, daglig leder i Publishlab og for Labrador CMS.

Labrador CMS kjører på selvreparerende servere som er spredd over flere land for å tilby svært høy oppetid for kundene. Særlig nyhetsnettstedene er avhengig av å være raske og tilgjengelige hele tiden. Også økonomene ser dette som en bærekraftig investering, som tilbyr en rekke verktøy som skalerer bedre og billigere.

- Vi tror teknologiske innovasjoner bidrar positivt både for planeten og mennesker. Labrador CMS er en nytenkende programvare med potensiale for å skalere raskt i flere markeder, sier partner Espen Kjeldsen i Skagerak Capital

Kundene spenner fra mindre til større Publisister, Computer World, Forskning.no og Elle Magazine til Dagbladet.no, TV2.no og GB News. Labrador CMS er nå kjernesystemet i over 200 nettaviser i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Belgia og Chile.

I 2018 og 2022 ble Labrador CMS nominert av Digiday Media Awards til Europas Beste Publiseringsplattform. Systemet har vunnet en rekke anbud og konkurranser mot andre store konkurrenter.

Selskapet vil bruke investeringen til å skalere internasjonalt og automatisere import av nye kunder.

Skagerak Capital er et ventureselskap som investerer i ledende selskaper og hjelper de med å vokse bærekraftig. For mer enn ett tiår har teamet bygget suksessrike oppstartselskaper sammen med dyktige entreprenører. Gjennom seks ulike fond og over en milliard i forvaltningskapital, har Skagerak skaffet seg omfattende erfaring med å utvikle selskaper til internasjonale suksesser. De har investert i over 40 selskaper og gjort mer enn ett dusin exiter. Skagerak Capital vurderer 400 selskaper hvert år og investerer i en prosent av dem.