Nyheter

Publisert: 15.08.2022

Nå frir Dagbladet til Bergen og Trondheim

Dagbladet er på plass i de to storbyene med egne lokalkontorer etter 17 års fravær.
- Lokalmarkedet er utrolig spennende å gå inn i for en riksavis, og i ekte Dagbladet-ånd blir breaking nyheter det viktigste vi gjør. Vi lover å gi bånn gass fra start, sier Lunder Brenne. Foto: Kristian Ridder-Nilsen / Dagbladet
- Lokalmarkedet er utrolig spennende å gå inn i for en riksavis, og i ekte Dagbladet-ånd blir breaking nyheter det viktigste vi gjør. Vi lover å gi bånn gass fra start, sier Lunder Brenne. Foto: Kristian Ridder-Nilsen / Dagbladet

Fra mandag er journalistene på plass, og desken på Hasle i Oslo klar for å levere ekstra nyheter til bergensere og trøndere.

- Vi gleder oss over å være på plass i Bergen og Trondheim med egne folk for første gang på mange år. Dagbladet skal være for alle, og vi håper og tror at dette gir alle med interesse for de to byene en ekstra grunn til å besøke oss, sier utviklingsredaktør i Dagbladet, Martine Lunder Brenne.

Det er nemlig ikke bare hovedavisa som vil dra nytte av at Dagbladet nå er tettere på pulsen i Norges nest største byer. Dagbladet lanserer like godt to nye lokalaviser, en i hver av byene, som skal holde trøndere og bergensere oppdatert på det som skjer i deres lokalområder.

Det blir en Dagbladsk lokalvri, med egne nettadresser for disse lokalavisene i bergen.dagbladet.no og trondheim.dagbladet.no.

- Lokalmarkedet er utrolig spennende å gå inn i for en riksavis, og i ekte Dagbladet-ånd blir breaking nyheter det viktigste vi gjør. Vi lover å gi bånn gass fra start, sier Lunder Brenne.

Dagbladet har de siste årene opplevd en formidabel vekst på lesersiden. De ferskeste tallene fra Mediebedriftenes Landsforbund viser at Dagbladet har fått nesten 100 000 flere lesere det siste året. Det er størst vekst av samtlige norske medier, og gir et godt grunnlag for å lage enda mer god journalistikk fra hele landet. I første omgang er det altså Bergen og Trondheim som vil nyte ekstra godt av dette.

Politikk, takk

Begge byene står blant annet foran store politiske spenninger i forkant av lokalvalgene neste høst, med flere brennhete politiske temaer som kan gi store utslag blant velgerne.

Dagbladet kommer nå til å være mye tettere på de politiske miljøene i disse byene, noe som også vil være til glede for hele landet. Det som skjer i Bergen og Trondheim har betydning også utenfor by- og kommunegrensene der.

- Dette er grådig bra og bærre lækkert. Dagbladets politiske dekning har nå fått enda en spydspiss. Vi har lenge dekket Oslo-politikken tett. Nå kan makthaverne vestpå og i Trøndelag vente seg mer kritisk Dagbladet-journalistikk de også. Leserne og seerne våre i hele landet er den store vinneren, så det er bare å gratulere, sier leder for politisk avdeling i Dagbladet, Steinar Solås Suvatne og fortsetter:

- Vi går mot et uhyre spennende kommunevalg neste år. Den beste dekninga av politikken i Bergen og Trondheim kommer du til å få i Dagbladet.

En som er begeistret for at Dagbladet tar steget til Bergen er tidligere statsminister Erna Solberg (H).

- Jeg synes det er veldig hyggelig. Da håper jeg at det betyr at vi får mange bergenske nyheter, også i rikspressen. Vi trenger det. Nyhetsbildet er veldig Oslo-sentrert, sier Solberg til Dagbladet.

Hun mener også det er viktig at Bergens Tidende får konkurranse.

- Jeg tror at politikken og kulturen og samfunnslivet i Bergen har godt av at det er flere som følger med, ser, skriver, og ikke bare er avhengig av 1-2 folk i Bergens Tidende.

Vil nå bredt

Også utviklingsredaktør Lunder Brenne er optimistisk på vegne av journalistikken Dagbladets lesere får servert fra Bergen og Trondheim framover.

- Vi er alltid på jakt etter posisjon, og å nå bredt ut med journalistikken vår. Derfor hadde vi også størst leservekst av alle fra første kvartal i 2021 til 2022. Nå satser vi videre, og da er det helt på sin plass med et frieri til bergensere og trøndere - uansett hvor i landet de leser oss fra. Så håper vi de tar oss godt imot, sier Lunder Brenne.

Ønsker du å vite mer om annonseringsmulighetene? Ta kontakt!