Nyheter

Publisert: 16.02.2023

Rekordtall for Dagbladet

Aldri før har flere lest Dagbladet. Det var full jubel da de nye lesertallene ble lagt fram!
Dagbladet jubel annonseweb

I dag kom de nye lesertallene for fjerde kvartal 2022 fra Mediebedriftenes Landsforbund (MBL). Tallene viser nok en gang at Dagbladet er i kraftig vekst. Siste kvartal økte Dagbladet med 120 000 lesere på mobil sammenlignet med tilsvarende kvartal året før. Dermed knuses leserrekorden: Avisa har nå 1,2 millioner daglige mobillesere i snitt, det høyeste tallet noen gang. Økningen er på hele 11 prosent mot samme kvartal i fjor.

Også for de totale digitale lesertallene setter Dagbladet rekord. Totalt leser i snitt 1 359 700 nordmenn Dagbladet digitalt hver dag. Det er en økning på sju prosent mot samme kvartal i fjor, og det høyeste tallet i avisas historie.

I tillegg setter Dagbladet rekord for totalt antall lesere for alle plattformer, inkludert papir, med over 1,4 millioner daglige lesere i snitt.

Alexandra Beverfjord, sjefredaktør i Dagbladet, er strålende fornøyd med veksten.

- Vi har hatt en markant nyhetssatsing de siste årene som har ledet til kraftig brukervekst digitalt. Takket være fantastisk innsats fra redaksjonen er Dagbladet blant de mediene i Norge med størst vekst, sier hun.

Breaking og avsløringer

Året som gikk ble dramatisk på nyhetsfronten. Pandemi ble avløst av krig, før strømprisene, inflasjonen og matprisene eksploderte. Nettopp nyhetsdekningen trekkes fram som hovedårsaken til Dagbladets kraftige vekst i samme periode.

- Tallene viser igjen at satsingen på nyheter gir resultater. Det er nyheter som står vårt hjerte nærmest, og vi har en fantastisk nyhetsorganisasjon, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

- Dagbladet har siden februar i fjor satset tungt på krigen i Ukraina, og leserne og seerne er fortsatt svært interessert i alle aspekter rundt krigen. I tillegg til at du alltid blir oppdatert på siste nytt, satser vi også tungt på egne avsløringer. Den siste tida har vi hatt flere store avsløringer, som de skjulte nettverkene for sex-salg i Norge, fosterhjem og russisk hacking.

Massiv oppbemanning

Det siste året har Dagbladet giret opp satsingen betraktelig. Blant annet er det blitt ansatt rundt 30 nye reportere, som alle bidrar i nyhetskampen.
- Vi har oppbemannet kraftig det siste året. Vårt løfte til våre brukere er at vi skal satse enda hardere på breaking news og egne avsløringer, sier Hansen.

I tillegg har avisa opprettet lokalaviser i både Bergen og Trondheim.

- Det er et mål for oss å treffe bredt med journalistikken vår, og nå ut til så mange som mulig. Dagbladet Bergen og Dagbladet Trondheim gir oss tilgang på mye godt innhold, og hjelper oss med å speile en større del av Norge. Avisene er blitt svært godt mottatt i lokalmiljøene, og har for lengst passert de ambisiøse målene vi satte oss, sier Hansen.

Kraftig vekst i nisjer

Også Dagbladets nisjesiter, som forbrukernettstedet DinSide og næringslivsnettstedet Børsen, opplever kraftig vekst. Nisjesitene jobber med å levere nyheter til folk flest innenfor sitt felt.

- Disse tallene viser at det funker, sier utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne.

- Også hos Børsen-leserne har interessen for krigen i Ukraina vært stor. Børsen har hele veien vært en viktig bærebjelke for Dagbladets dekning, og målet har vært å skrive om krigens makroøkonomiske konsekvenser på en forståelig måte. At redaksjonen har klart dette er grunnen til at Børsen vokser, sier Lunder Brenne.

Også DinSide har opplevd kraftig vekst i siste periode.

- For DinSide har det handlet om å veilede leserne og gi dem siste nytt enten det gjelder strømpriser, matvarepriser eller generell inflasjon. Interessen for disse sakene har gitt oss en vekst vi bare kunne drømme om.