Nyheter

Publisert: 07.06.2021

Sommerpraten med Christina!

Vi har spurt Christina Schanke fra mediebyrået PHD hvordan det er å være video-rådgiver fra hjemmekontor.

Artikkel 2 1170x610 1

Hvordan synes du hjemmekontor med møter på Teams har fungert?

Hjemmekontor har vist seg å fungere svært godt for mange av oss, men noe fungerer også bedre på gamlemåten. Terskelen er absolutt blitt mindre for å slå på tråden, enten det er på Teams eller telefon. Aldri har jeg snakket så mye med kunder og kollegaer uten å møte dem. Vi har fortsatt diskutert og snakket om alt vi har hatt behov for, og mer til.

Møtene har også blitt kortere, færre og mer effektive. Mye kommer vi nok til å fortsette med, men det er utrolig mange gode ideer som blomstrer når alle samles rundt et bord og ikke kun på «Together mode» i Teams.

Det har jo vært mye reising og aktivitet i jobben din, hvordan blir det fremover?

Guri, så bra vi har klart å tilpasse oss det siste året! Mange så nok mørk på å gjennomføre både kampanjer, seminarer, konkurranser og lønningspilser, men det er utrolig hvordan hele bransjen har klart å tilpasse seg for få ting gjennomført.

Noe jeg har erfart er at det tidligere har blitt brukt utrolig mye tid på møter, seminarer, taxi, reising og møter som kanskje vi har effektivisert med å gjøre om til digitalt. Jeg tror en god miks mellom digitalt og fysisk vil være fremtiden.

Hvilke nye rutiner og ordninger ønsker du å ta med deg videre?

Det er mange møter vi burde fortsette å ha digitalt, og prioritere møter der det er bedre å møtes fysisk. Dette handler også litt om relasjon mellom oss, kunder og andre samarbeidsbyråer.

Hvordan ser du for deg resten av 2021, og hva ser du mest frem mot?

Jeg tror nok at vi kommer til å fortsette med noe sosial distansering, men at det kommer til å bli bedre og vi kan møte større grupper enn tidligere. Jeg tror også det kommer til å bli en del hjemmekontor ut året, men en fin rullering så vi kan møtes med jevne mellomrom.

Krysser fingrene for dette!

Jeg har fått en bedre forståelse for de som sier at de har «venner på nett», men jeg gleder meg til å møte alle de nye kollegaene mine fysisk og ikke kun gjennom en skjerm. Lunsjer og 5 minutter sladring på Teams kan ikke sammenlignes med tilfeldige samtaler rundt kaffemaskinen og en god gammeldags quiz-kveld ute.

Ser frem til neste festivalsommer og kanskje en utenlandstur!

Hvordan har det vært å samarbeide med Aller Media i denne tiden hvor alt har vært så annerledes?

Samarbeidet med Aller har så lenge jeg har vært i bransjen: Upåklagelig! Makan til serviceinnstilte mennesker. Det har vært minst like bra oppfølging og samarbeid som tidligere.

Vi har lært å jobbe godt sammen digitalt, og til tross utfordringer har vi klart å være kreative og løsningsorienterte sammen.

Til slutt, hva er planene dine for sommeren, da?

Det blir norgesferie på meg. Vi reiser en vennegjeng på bilferie fra Sørlandet og ender i Åndalsnes. På veien blir det sykling og toppturer i fleng. Når jeg ikke skal jage Instagramvennlige opplevelser, er planen å cruise frem og tilbake i Blindleia Lillesand med en kald CB ikke lengre enn en håndlengde unna!