Nyheter

Publisert: 15.12.2022

Topper listene

Dagbladets podkast Gutten i Plastposen topper Apples liste over de mest nedlastede podkastene i dokumentarsjangeren og i kultur- og samfunnsegmentet i Norge.
Dagbladet gutten i plastposen

For to dager siden plasserte Apple «Gutten i Plastposen» på sin kurerte liste over «nye og interessante» podkaster du bør høre på. Internasjonalt regnes denne lista som en vei til suksess for nye podkaster, og det er stor kamp om å havne der. Det så man raskt resultater av. Apples liste oppdateres flere ganger om dagen, og de siste par døgna har podkasten tatt solide byks oppover på listene.

Podkasten topper ikke bare Apples podkast-liste over norske og internasjonale dokumentarer i Norge. Den troner også på toppen av Apples liste over kultur- og samfunn-podkaster, foran blant andre 198 Land med Einar Tørnqvist, Hele Historien til NRK, Svarttrost Dok, Burde vært pensum til NRK og Shabanas verden til Aftenposten. Dette er den største kategorien i Apples listing over podkaster.

Totalt er podkasten på 6. plass av samtlige podkaster hos Apple i Norge, bare bak podkast-kanoner som Seb & Niki, Forklart til Aftenposten, Oppdatert til NRK og Ida med hjertet i hånden.

-Dette er svært gledelig. Vi hadde håpet at podkasten skulle få hjerter til å hamre i førsjuls-tida. Dette ser ut til å klaffe. Dette er en veldig god start for podkasten, sier produsent Petter Leknes i Aller Social, som har samarbeidet med Dagbladet om podkasten.

Podkasten tar utgangspunkt i den sanne historien om en levende baby som ble funnet i en plastpose på en kirkegård i Oslo i 1991. Produsent Leknes tror podkasten vil ha lang levetid de neste ukene og månedene.

Også på Spotify har Dagbladets og Allers podkast hatt gode plasseringer.

De siste tre episodene – av totalt ti – blir sluppet denne helga. I morgen kommer episode 8 og 9, mens finalen kommer søndag.

Les mer om podkasten her!

Hør på traileren her!