Nyheter

Publisert: 09.11.2021

Toyota vant hovedindeksen, tett fulgt av VW og BMW!

Men også Lexus, Tesla og X-Peng gikk helt til topps i sine kategorier.

Alle 1170x610

Alexandra Beverfjord redaktør og administrerende direktør i Dagbladet ønsket velkommen til årets bilfrokost, der blant annet Kantar bilindeksen 2021 ble presentert.

Som tidligere år samlet bilbransjen seg på Aker Brygge for frokost og bilseminar, og først ut var Bernt G. Jessen, som bl.a. har 25 års leder/toppleder erfaring fra bilbransjen. Han tok en titt inn i krystallkula til bransjen, og nevnte også hvor viktig bilbransjen er i Norge. Hele foredraget kan du høre her:

Så ga Alexandra Beverfjord ordet til Sindre Hellkås og Aleksander Hamm, konsernkundeansvarlig i Aller Media. De viste et par bilcaseeksempler hhv. for Skoda og Volvo, hvor produksjonskostadene var relativt lave og ressursbruken liten, men som fungerte kjempe bra i Aller universet. Hele presentasjonen kan du høre her:

Deretter presenterte Fred Magne Skillebæk, redaksjonssjef i Elbil 24 finalistene til Årets Bil 2022. Den prestisjetunge kåringen som går av stabelen i Dagbladet, Din Side og Elbl24 i disse dager. Her skal de til slutt kåre Årets Bil, Folkets Favoritt og Årets Barskeste. Hele presentasjonen kan du se her:

Og til slutt presenterte Anders. G. Hovde fra Kantar den store bilindeksundersøkelsen for 2021.

- Ny vinner i år er Toyota, foran Volkswagen og BMW. Det var faktisk litt spennende med Toyota. De viser at god gammeldags kundeservice er viktig. De vinner på preferanse, kundetilfredshet og markedets inntrykk av merket. Det er dog tett i teten. VW og BMW følger tett bak, og det er ingen statistisk signifikante forskjeller på VM og BMW kunne han avsløre.

Flere bilmerker hevdet seg

Årets Bilindeksen beregnet også fire delindekser, noe som er nytt for årets undersøkelse, og som gjorde at flere bilmerker hevdet seg i ulike kategorier.

Tesla, sterkeste merkepreferanse. Viste rangering av merkene etter hvor stor grad egne eiere var tilfredse med å eie bilmerket, og i hvilken grad de prefererte til dette merket fremfor andre merker.

Lexus beste merkeforhandler. Viste rangering av merkene etter hvor stor grad eierne var tilfredse med forhandleren de kjøpte bilen av og i hvilken grad de preferer denne merkeforhandleren fremfor forhandlere av andre merker.

Lexus beste koronahåndtering. Viste det merkets forhandlernett som kundene mente har håndtert koronasituasjonen best.

X-Peng, mest kjente nykommer. Norges mest kjente bilmerke blant nykommere. I løpet av de siste årene har det kommet en rekke nye bilmerker til Norge, her ble det presentert hvilke av disse merkene norske bilkjøpere kjenner best til.

Hele Kantar Bilindeksundersøkelsen for 2021 kan du få ved å ta kontakt med din faste konsulent i Aller Media.