Nyheter

Publisert: 25.10.2022

KK fremmer Rosa Sløyfe-aksjonen med rosa utgave

- Det er viktig del av vårt samfunnsoppdrag.
Tuva Fellman på forsiden av det rosa nummeret av KK. Foto: Astrid Waller
Tuva Fellman på forsiden av det rosa nummeret av KK. Foto: Astrid Waller

Hvert år markeres Rosa Sløyfe i KK, og i år gjorde de det i samarbeid med Kreftforeningen. Målet med Rosa Sløyfe-aksjonen er å øke bevissthet, vise solidaritet og spre kunnskap og informasjon om brystkreft. Teamaet for årets aksjon er «Tidlig oppdagelse redder liv», og sammen med Rosa Sløyfe ønsker KK at flere skal sjekke seg jevnlig, slik at den eventuelle diagnosen kan oppdages i et tidlig stadium og kan behandles med gode prognoser.

- Denne utgaven av KK er helt spesiell! Ikke bare fordi den er en helt utrolig fin med rosa forside og nydelige Tuva Fellman, men fordi hele utgaven er rosa. Rosa i den forstand at vi setter ekstra fokus på brystkreft og at det er måneden for Rosa Sløyfe-aksjonen, sier Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør for KK.

Ansvarlig redaktør, Ingeborg Heldal forteller om det viktige samfunnsoppdraget de har i KK. Foto: Astrid Waller
Ansvarlig redaktør, Ingeborg Heldal forteller om det viktige samfunnsoppdraget de har i KK. Foto: Astrid Waller

Ekte historier om ekte kvinner

Kreftforeningen har historisk sett hatt et veldig godt samarbeid med KK. Kreft rammer veldig mange kvinner, enten det er en diagnose man får selv eller at noen nær får diagnosen. 1 av 12 kvinner får diagnosen brystkreft hvert år og det er den vanligste kreftformen blant norske kvinner.

- I Norge er det ingen som har kvinnehelse høyere på agendaen enn KK. Vi er mer opptatt av det og skriver mer om det enn andre, da vi føler på et ansvar for målgruppen vi både representerer og når ut til. KK ønsker å være en stemme for norske kvinner og spesielt dem som ikke klarer å være en stemme for seg selv. Det er viktig del av vårt samfunnsoppdrag, sier Ingeborg.

- Det både skrives og forskes mindre om «kvinneplager», og derfor verdsetter vi samarbeidet vi har hatt med Kreftforeningen og Rosa Sløyfe svært høyt.

KK byr på Norges desidert største samlingssted for kvinner og er opptatt av å fortelle ekte historier om ekte kvinner. De byr på et bredt og sterkt univers som alltid setter kvinner i fokus, og det skal de fortsette med.

Les mer om KK her.