Caser

Publisert: 14.03.2023

Coop Prix setter mensen på agendaen

Fra tabu til tema med Mens Club
Coop prix mens club case

Akkurat nå har 300 millioner jenter og kvinner mensen – noe som bør være det mest naturlige i verden. Men Norge er i dag preget av en mengde negative holdninger til menstruasjon. 60% av kvinner 15- 36 år føler de må «ta seg sammen» og hele 82% av norske jenter mellom 15- 19 år føler seg skitne når de har mensen.

Coop Prix Mens Club skal bidra til å bryte tabuer rundt mensen og normalisere noe som hverdagslig som dette. Som Coop-medlem er man automatisk medlem i Mens Club og får 50% rabatt på alle mensprodukter hos Coop Prix.

I juni 2022 utfordret PHD og FUSE, Aller Media med en ide om et stunt på ELLE gallaen. De ville skape blest rundt Coop Prix Mens Club og tabugjøringen av mensen ved hjelp av influensere som skulle utfordre normene ved å bruke dristige kjoler som symboliserte mensen.

Hvordan kunne Aller Medias verktøykasse styrke denne ideen? Og samtidig knytte Coop Prix og Mens Club sterkere sammen?

Utfordre normer rundt mensen

Coop Prix hadde inngått et samarbeid med ELLE gallaen, og oppdraget til Aller Media ble å koble gallaen til Aller Medias univers ved bruk av egne kanaler.

Coop prix mens club case 1

Målene i kampanjeperioden var å oppnå 66% oppmerksomhet i målgruppen kvinner mellom 18-34 år til på bare fire uker, styrke assosiasjonen mellom Coop Prix og Mens Club og at 47% skal få med seg at Coop Prix er avsender i kampanjen.

Målet var også å skape oppmerksomhet rundt ELLE gallaen og øke dialogen rundt tabuer knyttet til mensen.

Kommersiell løsning spredde seg redaksjonelt

Aller Media valgte å splitte opp kampanjen i 3 faser.

Den første fasen handlet om å skape oppmerksomhet og forberede publikum rundt budskapet i kampanjen.

- Vi ønsket å sette arrangementet på nyhetsagendaen, slik at konseptet og temaet lå latent hos våre seere og lesere før arrangementet, forteller Sindre Hellkås, strategisk konsernkundeansvarlig i Aller Media.

- Dette gjorde vi gjennom content!

Sammen med Iselin Guttormsen, som var planlagt å delta på arrangementet, ble det laget sak hvor hun åpnet opp rundt menstruasjon på KK og Dagbladet.

Blodig alvor

Det ble en kommersiell løsning som spredde seg redaksjonelt. Kort tid etter delte Anniken Jørgensen sin historie om at hun var friskmeldt etter en lang periode med kraftige blødninger. Dette ble raskt plukket opp av Se og Hør redaksjonen, som ytterligere ble med på å ta opp det tabubelagte temaet.

Sponsorat, display og OLV ble brukt for å øke oppmerksomheten rundt mensen og tabuer.

Rød Løper var på plass for å dekke gallaen og intervjue influensere som dukket opp i kledsel i henhold til tematikken.

- Vi visste at Rød Løper ville dekke gallaen redaksjonelt, derfor ble Mens Club sponsor av programmet to uker før og to uker etter gallaen. Med pre-roll i forkant skulle vi bygge kunnskap gjennom reklamefilm, rett før programmet, sier Hellkås.

Mens Club Elle

Med et sponsorat på Rød Løper under arrangementet skapte Aller Media en direkte assosiasjon til Mens Club, der OLV og sponsorplakat ble vist før intervjuene direkte fra Rød Løper.

Sponsorat og display fortsatte på Rød Løper – et strategisk valg for å forlenge blesten fra gallaen.

Det resulterte i 3 filmer fra Rød Løper med 135.000 seere og tre redaksjonelle artikler som fikk totalt 205.000 lesere.

Fra tabu til tema

Kampanjen oppnådde 67% oppmerksomhet i målgruppen og hele 75% forsto at Coop Prix var bak kampanjen!

Viktigst av alt klarte Aller Media å sette menstabuer på agendaen! Hele 73% av de spurte fra Coop’s egen analyse mener at kampanjen bidro til å fjerne tabuer rundt mensen!

Et vellykket samarbeid som fortsetter inn i 2023!

Aller Media viste en god forståelse av briefen til Coop Prix og presenterte gode, lekne og innholdsrike løsninger som appellerte til målgruppen. De har også vist en veldig god oppfølging gjennom hele kampanjeperioden.

Bilde av Maria Skundberg

Maria Skundberg

Markedssjef i Coop Prix.