Caser

Publisert: 20.03.2024

Helsedirektoratet vant Aller Best 2023

Med ekte menneskers historier gjorde kampanjen hele 1 av 3 nordmenn mer bevisst på helseskadene ved overforbruk av smertestillende medikamenter.
VINNERE I ALLER BEST: Representanter fra Aller Media, Helsedirektoratet og Mindshare. Foto Thomas Rasmus Skaug
VINNERE I ALLER BEST: Representanter fra Aller Media, Helsedirektoratet og Mindshare. Foto Thomas Rasmus Skaug

- Jeg er supergira! Jeg er kjempeglad!

Linn Berg Skjeseth, strategisk konsernkundeansvarlig i Aller Media, stråler med hele seg, for sammen med Helsedirektoratet og Mindshare har hun akkurat vunnet den aller gjeveste prisen i case-konkurransen Aller Best. Helt siden resultatene på kampanjen ble klare, har hun strengt tatt vært overbevist om at caset skulle vinne.

- Resultatene vi oppnår med denne kampanjen er så uforståelig gode. Det er en kampanje som viser hvor vanvittig godt vi samarbeider i Aller Media. Det er ikke bare en person, men det er et helt team som jobber sammen. Og da ser man jo resultatene av det.

- Dette er et tema som alle bryr seg om. Vi ser også viktigheten av å kommunisere dette på riktig måte. Og da blir det en kampanje som dette her. En vinnerkampanje, sier Linn Berg Skjeseth.

SEIERSBRØL: Linn Berg Skjeseth la ikke skjul på følelsene under utdelingen av Aller Best. Vi gratulerer!
SEIERSBRØL: Linn Berg Skjeseth la ikke skjul på følelsene under utdelingen av Aller Best. Vi gratulerer!

21. mars var det altså duket for for den store finalen i case-konkurransen Aller Best for 2023. I salen satt sju veldig spente finalister - fire kvartalsvinnere og tre "wild cards", som gjennom 2023 på ulikt vis har utmerket seg med unike resultater.

Seieren gikk til Helsedirektoratet som med ekte historier fra ekte mennesker, fortellerkunst og unikt sponsorat traff en nerve i befolkningen, og forandret nordmenns holdning til smertestillende medikamenter.

Kampanjen nådde hele ni ganger "all time high", og du kan se casefilmen med de unike resultatene lengre ned i saken.

- Jeg opplever at Aller leverer med hjertet, og at de lett lar seg rive med. Vi vet at de temaene vi setter på agendaen er viktige for folk, som det er lettere å lage sterke historier på. Denne saken gjelder veldig mange mennesker, og det er derfor veldig vanskelig å ikke bli berørt av det. Dette er en pris som dere vinner, sier Øystein Tveite, kommunikasjonsrådgiver i Helsedirektoratet.

God steming og gode diskusjoner ved vinnerbordet :)
God steming og gode diskusjoner ved vinnerbordet :)

Juryens begrunnelse

Det er faktisk slik at i dag er det flere nordmenn som dør av smertestillende enn av heroinoverdoser. Med denne kampanjen har vi lyst opp et mørkt rom og satt dagsorden i nyhetsbildet. Med ekte menneskers vitnesbyrd, som forteller åpent og ærlig om eget bruk og misbruk, har vi skapt en vekkelse i befolkningen, og gjort hele 1 av 3 nordmenn til å bli mer bevisst på helseskadene ved overforbruk. Men viktigst av alt - denne kampanjen redder liv.

Et resultat av langsiktig samarbeid og tillit

Henriette Skådinn, client director i Mindshare Norge sier at innsikt og kraften i Aller er noe grunnen til at kampanjen traff akkurat den viktigste målgruppen, nemlig unge kvinner. Men vel så viktig for de gode resultatene er tillit og langsiktig samarbeid.

- Helt overordnet, så tror jeg det handler om den tilliten som er skapt gjennom et langsiktig samarbeid. Vi jobber med ekte mennesker, og vi må ha tillit til at det teamet vi jobber med behandler tematikken på en verdig og profesjonell måte. Det vet vi at vi får til når vi samarbeider med dere i Aller Media, sier Henriette Skådinn.

Flere vinnere

2. plass: BWM med Sindre Hellkås

Se case-videoen HER

3. plass: Dr. Greve Pharma, Lisbeth Langnes

Se case-videoen HER