Caser

Publisert: 29.06.2023

OMO skapte vaskeglede

Fordi OMO overbeviste leserne om at de er BEST på fargebevaring. Dessuten sparer du strøm, for med OMO Color vasker du tøyet rent, selv på lav varme.
VINNER AV Q1: Lisbeth Langnes, Strategisk Konsernkundeansvarlig i Aller Media sammen med Henrik Christensen, Brand Manager i Orkla.
VINNER AV Q1: Lisbeth Langnes, Strategisk Konsernkundeansvarlig i Aller Media sammen med Henrik Christensen, Brand Manager i Orkla.


- Det er skikkelig gøy at OMO vant! Til tross for at vaskemiddel er lavinteresse for forbrukere så klarte OMO å oppnå en helt vanvittig reklameoppmerksomhet i kampanjen, sier Lisbeth Langnes, Strategisk Konsernkundeansvarlig i Aller Media.

Langnes sier at de i høy grad klarte å forsterke assosiasjonene til at med OMO så kan du vaske på lav temperatur og både bevare fargene og spare strøm. I tillegg så de store løft på Top of mind og kjøpsintensjon.

OMO sin utfordring er at hele kategorien tøyvaskemiddel har en nedgang. Målsettingen til OMO var derfor å bare synke med 5,5%, som er halvparten av hva kategorifallet var året før, noe som betraktes som vekst.

Men i kampanjen med Aller Media sank de med kun 3,9%, og det er en sterk overlevering på målet.

Se casevideoen her!

- Hælle måne, dette var stas! Vi var klar over at pulsen ble gjennomført på en god måte og at resultatene var svært gode. Men det er ekstra gøy å se at caset står seg bra i konkurranse mot andre sterke aktører. Dette er enda en bekreftelse på godt kommunikasjonsarbeid fra alle involverte parter. Nå gleder vi oss til å se hvordan caset står seg i finalen. Prekæs!

Henrik Christensen, Brand Manager i Orkla

IMG 7101

Så hva er hemmeligheten?

Bjørn Devold Eidsvig er strategisk rådgiver i OMD og kundeansvarlig for OMO. Han tror caset vant fordi det bidro til å skape svært gode resultater for OMO, i et tøyvaskmarked med tøff konkurranse.

- Det er veldig gøy at OMO vant Q1 i Aller Best! Caset hadde en grønn tråd fra innsikt og idéer til resultater, og ved å bruke store deler av Aller Media sin verktøykasse, ispedd varme og sjarme, klarte man å skape svært høy oppmerksomhet for de to lune OMO-kællane fra Fredrikstad, Kjell og Tore, sier han.

Det er Lisbeth Langnes enig i.

- I tillegg spilte vi på relevans, der vi blant annet knyttet annonser opp til artikler som omhandlet strømsparing. Det ga suksess. Det var et ekstremt fokus i media på strømpriser og strømsparing i januar. Fargebevaring ligger til grunn i all kommunikasjon for OMO, og det at de linket dette til å vaske på lav varme, og samtidig spare strøm og penger, traff veldig bra, sier hun.

OMO skapte et emosjonelt kommunikasjonsunivers med Kjell og Tore, og med disse gutta i spissen traff de målgruppen med høy relevans.

- Programlederne på Rød Løper satt med to nesten identiske gensere. Den ene var godt fargebevart med OMO logo på brystet. Den andre var blass i fargen, og åpenbart ikke vasket med OMO. Dette henger i tråd med Kjell og Tore ellers i kommunikasjonen, der Tore alltid er fresh og fin, mens Kjell er blass og har mistet fargen, forteller Langnes.

- Folk sluttær vel ikke å vaske tøy, se, sier de lune Fredrikstad-kællane.