Caser

Publisert: 29.06.2023

OMO vinner av Aller Best Q1

OMO-kællane overbeviste leserne om at de er best på både fargebevaring og strømsparing ved klesvask. Dermed er OMO første finalist i Aller Best 2023.
VINNER AV Q1: Lisbeth Langnes, Strategisk Konsernkundeansvarlig i Aller Media sammen med Henrik Christensen, Brand Manager i Orkla.
VINNER AV Q1: Lisbeth Langnes, Strategisk Konsernkundeansvarlig i Aller Media sammen med Henrik Christensen, Brand Manager i Orkla.


- Det er skikkelig gøy at OMO vant! Til tross for at vaskemiddel er lavinteresse for forbrukere så klarte OMO å oppnå en helt vanvittig reklameoppmerksomhet i kampanjen, sier Lisbeth Langnes, Strategisk Konsernkundeansvarlig i Aller Media.

Langnes sier at de i høy grad klarte å forsterke assosiasjonene til at med OMO så kan du vaske på lav temperatur og både bevare fargene og spare strøm. I tillegg så de store løft på Top of mind og kjøpsintensjon.

OMO sin utfordring er at hele kategorien tøyvaskemiddel har en nedgang. Målsettingen til OMO var derfor å bare synke med 5,5%, som er halvparten av hva kategorifallet var året før, noe som betraktes som vekst.

Men i kampanjen med Aller Media sank de med kun 3,9%, og det er en sterk overlevering på målet.

- Hælle måne, dette var stas! Vi var klar over at pulsen ble gjennomført på en god måte og at resultatene var svært gode. Men det er ekstra gøy å se at caset står seg bra i konkurranse mot andre sterke aktører. Dette er enda en bekreftelse på godt kommunikasjonsarbeid fra alle involverte parter. Nå gleder vi oss til å se hvordan caset står seg i finalen. Prekæs!

Henrik Christensen, Brand Manager i Orkla

IMG 7101

Så hva er hemmeligheten?

Bjørn Devold Eidsvig er strategisk rådgiver i OMD og kundeansvarlig for OMO. Han tror caset vant fordi det bidro til å skape svært gode resultater for OMO, i et tøyvaskmarked med tøff konkurranse.

- Det er veldig gøy at OMO vant Q1 i Aller Best! Caset hadde en grønn tråd fra innsikt og idéer til resultater, og ved å bruke store deler av Aller Media sin verktøykasse, ispedd varme og sjarme, klarte man å skape svært høy oppmerksomhet for de to lune OMO-kællane fra Fredrikstad, Kjell og Tore, sier han.

Det er Lisbeth Langnes enig i.

- I tillegg spilte vi på relevans, der vi blant annet knyttet annonser opp til artikler som omhandlet strømsparing. Det ga suksess. Det var et ekstremt fokus i media på strømpriser og strømsparing i januar. Fargebevaring ligger til grunn i all kommunikasjon for OMO, og det at de linket dette til å vaske på lav varme, og samtidig spare strøm og penger, traff veldig bra, sier hun.

OMO skapte et emosjonelt kommunikasjonsunivers med Kjell og Tore, og med disse gutta i spissen traff de målgruppen med høy relevans.

- Programlederne på Rød Løper satt med to nesten identiske gensere. Den ene var godt fargebevart med OMO logo på brystet. Den andre var blass i fargen, og åpenbart ikke vasket med OMO. Dette henger i tråd med Kjell og Tore ellers i kommunikasjonen, der Tore alltid er fresh og fin, mens Kjell er blass og har mistet fargen, forteller Langnes.

- Folk sluttær vel ikke å vaske tøy, se, sier de lune Fredrikstad-kællane.