Caser

Publisert: 17.03.2020

Slik fikk Aller folk til å snakke mer om Talkmore

Med unik teknologi og bredden i Aller Media skapte, produserte og distribuerte vi over 100.000 kontekstuelle annonser for Talkmore. Kampanjen gikk videre til finalen i Aller Best

Talkmore 1170x610

– Jeg satte stor pris på å jobbe med et proft team fra Aller, forteller Christine Henriksen Aanestad, markedssjefen i Talkmore.

– Entusiasmen og villigheten til å finne gode løsninger var der helt fra de tok utfordringen om å komme opp med en ny måte å skille oss ut i annonseringen – og samtidig tydelig få frem Talkmore. Viljen og evnen til å finne løsninger på utfordringer underveis, raske leveranser – og ikke minst kjappe svar når det var nødvendig underveis gjorde det til en svært positiv opplevelse. Det er også alltid moro å få være med på ting vi ikke har forsøkt tidligere.

Hard konkurranse

Talkmore er en betydelig telekom-aktør, men konkurransen er hard. Utfordringen med tidligere reklame har vært avsenderidentitet.

– Briefen var kort, men ikke enkel, forteller Strategisk Konsernkundeansvarlig i Aller Media, Martin Wenstad Janssen om deres siste kampanje.

– Vi ønsket å finne løsninger hvor vi kunne bruke media og kommunikasjon med mer «smartness» enn tidligere, og vi så etter en partner som hadde samme ønske om å bidra med innovative løsninger og ta en risiko, opplyser mediebyrået OMD. Vi ville fokusere på bred dekning, høy frekvens samt mediaplasseringer og kreatvitet som kunne bidra til positivt totalinntrykk som førende KPIer. Hypotesen er at dette skal øke vurderingssettet til Talkmore.

Aller-leveranse fra A til Å

Essensen i Aller Medias metodikk, ble formelen: Effekt = Budskap x Distribusjon. Aller sto for løsningen fra A til Å. En kampanje med skreddersøm, der Aller fikk totalansvaret for å tenke kreativt, produsere og distribuere hele kampanjen.

– Vi fokuserte på merkevaren, og benyttet lekenheten i navnet og logoen til Talkmore, sier Wenstad Janssen.

100.000 unike annonser

Kampanjen besto av to parallelle innganger:

  1. Breddeløp

Fullskjermer og bumper-ads innen tre kategorier med aktuell og relevant tematikk, kjørt på tvers i hele Aller-Universet.

  1. Spisset løp

Unike målstyrte, kontekstuelle annonser mot 16 utvalgte redaksjonelle kategorier, gjennom tags på Dagbladet og Se og Hør. Her laget vi en dynamisk annonseløsning som produserte vi over 100.000 ulike kontekstuelle annonser!

Løftet alle parametre

Resultatene overgikk alle mål. Totaldekningen var på 2 millioner mennesker.

Økningen i både kunnskap og vurdering var langt over det som var målsatt, og 70% mente at annonsene hadde tydeligere avsenderidentitet enn tidligere.

– Aller Medias løsning var unik i sin bredde, sin helhetlige tilnærming til media, sin kreativitet, og ikke minst prosjektledelse, som er kritisk i denne typen leveranser, sier Carl-Adam Sjölander, som er seniorrådgiver i OMD. At vi klarte å løfte alle parametre vi var ute etter å påvirke i en periode som ellers preges av mye støy i mediebildet, taler for styrken i Allers leveranse!

Hva er Aller Best? Les mer om konkurransen her