Caser

Publisert: 25.11.2014

Case: Suksess for Gilde med Dagbladet og Facebook

Med målrettet annonsestyring skapte Gilde i sommer lokalt engasjement ved hjelp av riksdekkende kanaler.

Gilde 680

Da Gilde i sommer fylte 50 år ønsket de å markere dette ved å gi noe tilbake til folket. 30 permanente utegriller designet av Snøhetta skulle plasseres ut i det ganske land, og ved å dela i en konkurranse kunne folket selv bestemme hvor i landet de skulle stå. Det eneste man trengte å gjøre var å sende inn en begrunnelse med hvorfor man ville vinne, og hvor man ønsket å plassere grillen – det være i parken, i hagen eller ved det lokale idrettsanlegget. Gjennom tilpasset budskap i de riksdekkende kanalene Facebook og Dagbladet, skapte kampanjen stort lokalt engasjement.

Geolokasjon
- Dette var den første kampanjen der vi virkelig fikk testet våre muligheter innen geolokasjon til det ytterste. Vi tilpasset budskapet til de 150 største kommunene i Norge, på mobil og desktop. Vi kunne da være lokalt relevante i en riksdekkende kampanje, forteller Aleksander Hamm, strategisk kundeansvarlig i Dagbladet, og ansvarlig for Gilde-caset.

Også andre digitale kanaler ble benyttet. For å ytterlige spre kampanjen ble Facebooks selvstyrte annonsesystem benyttet.

- Det er tydelig at Mediacom og Los&Co har lykkes i å utnytte mulighetene segmentering av målgrupper i Facebooks ad manager gir. De har utarbeidet en kampanje som bringer det beste til mennesker i form av nær, personlig og relevant markedsføring. Dermed har alt ligget til rette for å skape fantastiske resultater på kryss av medieplattformene Facebook og Dagbladet, forteller Facebooks country manager for Norge, Petter Høie.

Teknisk nyvinnende
Det var LOS&CO og MediaCom som sto bak kampanjen, som hadde i oppgave å styrke merkevaren Gilde generelt og Gilde grillpølser spesielt.

- Vår utfordring var å skape følelsen av noe lokalt i et riksdekkende media. Dagbladet var raskt på ballen og presenterte en teknisk nyvinnende løsning. Med sin geolokasjon skapte de kampanjens stoppeffekt: befant du deg i Brumunddal fikk du spørsmål om hvor i Brumunddal du ville plassere grillen. Dette ga annonsene kvalitet, og viste at det med geolokasjon går an å tenke lokalt også i riksdekkende kanaler. Vi opplevde Dagbladet som veldig imøtekommende og lystne på å utforske teknologiske muligheter, forteller Harald Seip, rådgiver i LOS&CO.

Formidable resultater
Det lokale engasjementet resulterte i nærmere 50 presseoppslag. 253.000 unike besøkende var innom kampanjesiden 3,8 ganger hver i snitt, og nesten 8.000 grillplasser ble foreslått.