Caser

Publisert: 08.03.2021

Hack-videoer + KK = sant!

Decubal gikk videre til finalen i Aller Best Q3

Decubal Q3 2 1170x610

At Decubal er en hudpleieserie ikke bare for barna, men for hele familien, var utfordringen Aller Media skulle løfte da Decubal kjempet for synlighet. Ikke bare holdt kampanjen til finaleplass i Aller Best 2020-Q3, den ga også skyhøye sidevisninger.

Da Key Account Manager Christine K. Rustad og resten av Aller Media-teamet skulle lage en kampanje for Decubal, sto de overfor to utfordringer. Dels selges Decubal bare hos apoteker, ikke i andre kanaler – og på apoteket er det kamp om både hylleplass og oppmerksomhet.

- Dessuten blir Decubal oppfattet som et merke som selger kremer til barn, men de ville gjerne fremstå som et merke som er til hele familien, sier Rustad.

KK.no er midt i målgruppa – og et opplagt valg når Decubal ønsket å nå ut til kvinner som er interessert i hudpleie.

- For å få maksimalt trykk i kampanjeperioden og for å få en rød tråd på flere plattformer, ble KK.no-universet en optimal løsning.

En tredelt pakkeløsning

Med mål om å øke kjennskapen til, kunnskapen om og lojalitet til merket Decubal valgte Aller Media å gå for en løsning der leserne fikk mulighet til å teste produktene selv. Testpilot-konseptet lot leserne øke kjennskapen og bygge lojalitet, samtidig som det ble skapt innhold og innsikt til videre samarbeid.

- Vi brukte filmer for å underbygge produktenes mange bruksområder, og premiumartikkel på KK.no for å øke kunnskap og kjennskap. Linker til apotek var også implementert i sakene for å sikre mulighetene for direkte nettkjøp, sier Rustad.

Gjennom kampanjen fikk leserne møte Katarina Petrovic. Hun stilte opp i hacks-filmsnuttene, for å få kampanjen til å fremstå troverdig og naturlig.

Nybrottsarbeid

Testpiloten slo an, med stor entusiasme blant leserne. Premium-artikkelen gjorde suksess med hele 424 timer aktiv tid, skyhøye sidevisninger, lav quick-exit – og stort engasjement fra leserne i form av tilbakemeldinger. Til filmene med triks og knep, de korte hack-filmene, var resultatet fantastisk.

- Det var en av våre første kampanjer der vi brukte IGTV som SoMe-kanal. Det var nytt for KK og nytt for leserne, og seertallene ble svært gode, sier Rustad.

Både Decubal og mediebyrå var fornøyde med konseptet, gjennomføringen og engasjementet hos Aller Media.

- Det må være gøy når de involverte sier at det ikke «kan bli bedre»?

- True! Ikke minst var det fint å se at et av produktene i kampanjen ble utsolgt i løpet av kampanjen, som bare kjørte hos oss i Aller Media.