Nyheter

Publisert: 21.04.2021

Aller Best 2020: Her er de ti casefavorittene

Fra nyskapende noveller, til sommerflørt, til en kampanje som redder liv.

10 finalistene 1170x610

For femte år på rad gyves det løs på casekonkurransen Aller Best i regi av Aller Media. Hvor vi i dag presenterer de ti finalecasene. De tre som står igjen etter en møysommelig prosess og grundig juryering presenteres 28. april. Og vinnercaset avsløres noen dager senere, 3. mai, så følg med!

Dette er Aller Best
Aller Best er en casekonkurranse for kampanjer kjørt i Aller Media hvor de gode resultatene, de innovative ideene og de kreative løsningene vurderes og premieres. En annen viktig faktor er aktiv bruk av «kraften i Aller».

Bilde fra fjorårets vinnere, som vant med caset til Talkmore. Dette caset har mottatt totalt syv utmerkelser gjennom Medieprisen, Gulltaggen og Anfo Effekt – hvorav to gull i Medieprisen.

alt

F. v.: Carl-Adam Sjölander – OMD, Anniken Aas-Jakobsen – OMD, Christine Henriksen Aanestad – Talkmore, og Martin Wenstad Janssen – Aller Media. FOTO: Thomas Rasmus Skaug

Juryen består av interne fra Aller Media hvor juryleder er kommersiell direktør Chris Tallerås Steen, samt den eksterne juryen som består av Cecilie Matheson fra Rocs, Thomas Johansen fra PHD og Dan Ruben Johansen fra Aller.

Casene vurderes etter følgende kriterier:

  • Utfordring
  • Mål
  • Innsikt
  • Løsning
  • Resultat

Det leveres inn case i to kategorier; Effekt og Kreativitet. I førstnevnte ligger fokuset på resultater og effekt av kampanjeløsning, i sistnevnte er nyskapning og originalitet i høysetet.

Arbeidet med Aller Best foregår året rundt. Hvert kvartal kommer to caser gjennom nåløyet. I tillegg til disse åtte, får også to «wildcards» finaleplass. Til slutt kåres vinneren av Aller Best, og vinnerteamet premieres vanligvis med en tur til Cannes Lion.

Årets finalister

I mars ble årets ti casefavoritter avslørt. De fire finalistene i kategori effekt kan du lese mer om her og er følgende:

Se mer om hvert case i kategorien "Effekt" under:

De seks finalistene i kategori kreativitet kan du lese mer om her og er følgende:

Se mer om hvert case i kategorien "Kreativitet" under:

Tidligere vinnere

Dette blir altså det femte året Aller Best går av stabelen. Årets vinner vil være i godt selskap med de tidligere vinnerne av den gjeve casekonkurransen:

  • Aller Best-vinner 2019: Talkmore
  • Aller Best-vinner 2018: SAS
  • Aller Best-vinner 2017: Citroën
  • Aller Best-vinner 2016: Mazda

Onsdag 28. april presenterer vi de tre casene som gikk helt til topps og 3. mai avslører vi vinnercaset. Følg med!